Wulong čaj za hujšanje

Odličen pomočnik pri vsaki dieti. Wulong čaj je na testih pokuril 2,5 krat več kalorij, kot zeleni čaj!

Wulong čaj (znan tudi po imenu Oolong čaj) je v zadnjem času – predvsem v znanstvenih krogih, deležen velike pozornosti. V preteklosti je bilo v različnih strokovnih publikacijah objavljeno kar 37 znastvenih študij, ki dokazujejo številne zdravstvene koristi wulong čaja.

Na zelo enostaven način in brez posebnih naporov lahko pospešite metabolizem in pokurite več kalorij kot običajno – z enostavnim pitjem Wulong čaja med obroki!

  • Wulong čaj vedno bolj pridobiva na priljubljenosti, saj so bile odkrite tudi njegove lastnosti tudi na področju hujšanja. Wulong čaj je vmesna stopnja med zelenim in črnim čajem. Proces fermentacije pri oolong čaju je kratek, zato je čaj zelo hranljiv in polnega okusa. Okoli 75 % svetovne proizvodnje čaja predstavlja črni čaj, 23 % je zeleni čaj in okoli 2 % wulong (oolong) čaj.
  • Wulong čaj je bogat s snovmi, ki se imenujejo katehini in polifenoli – naravni antioksidanti, ki pomagajo pospešiti presnovo in vzpodbujajo telo, da kot vir energije kuri maščobe.
  • Sprva so bili znastveniki skeptični glede učinkov wulong čaja pri hujšanju. Zato so opravili vrsto testov, da pridobili čimveč verodostojnih podatkov. Rezultati so prinesli prijetno presenečenje …

Wulong čaj je na testih pokuril 2,5 krat več kalorij, kot zeleni čaj!
Telesne maščobe ob pitju Wulong čaja zato izgorevajo 43% hitreje!

To študijo so izvedli znastveniki iz japonske univerze Tokushima School of Medicine in objavljena v Journal of Medical Investigation. Kar so odkrili, je bilo neverjetno.

Ljudje, ki so redno pili wulong čaj, so pokurili 2,5 krat več kalorij kot tisti, ki so pili isto količino zelenega čaja. Polifenoli v zelenem čaju povečajo porabo energije za 35 – 43 %. Ti podatki sami po sebi bi morali zadostovati, da bi prepričali večino ljudi v koristnost rednega pitja wulong čaja. Konec koncev, kdo si ne bi želel, da maščobe izgorevajo 43 % hitreje. In izgorevanje maščob predstavlja samo majhen delček koristi, ki jih prinaša redno pitje wulong čaja.

Ko po kosilu pade krvni sladkor, se začne hrepenenje po sladki hrani …

Še ena študija prihaja iz Raziskovalnega sanatorija v Osaki na Japonskem. Proučevali so učinke wulong čaja na absorbcijo ogljikovih hidratov.

Večja količina zaužitih ogljikovih hidratov naenkrat (predvsem enostavnih ogljikovih hidratov) povzroči, da vaš krvni sladkor po obroku skokovito naraste. Kot odgovor na ta skok reagira trebušna slinavka – začne izločati večje količine inzulina (kar je pogost problem za veliko ljudi). Naloga inzulina je, da čimprej “pospravi” sladkor iz krvnega obtoka (inzulin pospremi glukozo v celice). Zaradi velike količine inzulina se to zgodi zelo hitro – posledica tega je, da tudi krvni sladkor nenadoma pade.

Rezultat tega je, da telo zaradi nizkega krvnega sladkorja začuti željo po ogljikovih hidratih in sladki hrani, saj so tisti trenutek vrednosti krvnega sladkorja zelo nizke. Vse to odpre začaran krog s prehranjevanjem in prenajedanjem. Več zaužitih ogljikovih hidratov pomeni več izločenega inzulina, kar povzroči spet večje padce krvnega sladkorja in ponovno isti krog še enkrat.

Najhujše pri vsem tem je, da inzulin tako veliko količino sladkorja v krvni naenkrat ni sposoben pospremiti v celice …. ali drugače, celice naekrat ne morejo sprejeti toliko glukoze, kot je tisti hip v krvnem obtoku. Inzulin pa krvni sladkor nujno mora nekam odložiti, saj je glukoza v krvnem obtoku smrtno nevarna. Zato inzulin preko jeter pretvori glukozov maščobo, ki jo nato odlaga na različne dele telesa (zadnjica, boki, trebuh ,noge, …).

15 minut pred obrokom popijte Wulong čaj

Kaj pa, če lahko wulong čaj prekine ta začaran krog? Prav to so raziskovali japonski znastveniki … In niso bili razočarani. Odkrili so naslednje: pitje wulong čaja 15 minut pred obrokom pomaga zmanjšati skoke inzulina, ki običajno sledijo po zaužitju ogljikovih hidratov. Očitno, če trebušna slinavka izloči manj inzulina, tudi ne pride do takega padca krvnega sladkorja, ki posledično vodi v ponovno hrepenenje po sladki hrani.

 

Wulong čaj v akciji

 

Scroll to Top