Hujšanje z vlaknino Glukomanan

Najbolj priljubljena dieta ta hip. To je dieta, pri kateri vam ne bo potrebno trpeti. Jejte kot običajno in pri tem izgubljate kilograme. Prelepo, da bi bilo res?

Najbolj učinkovita in najmanj zapletena dieta od vseh. Si predstavljate, da lahko tudi na dieti jeste, kar si želite in kljub temu hujšate? Vlaknina glukomanan omogoča prav to. Kljub običajni prehrani lahko izgubljate kilograme. Glukomanan je edini izdelek za hujšanje, ki je tudi uradno odobren. Tako učinkovit je!

Dieta, ki jo boste z lahkoto držali celo življenje. Ker od vas ne zahteva nobenih sprememb!

Glukomanan vzemite 30 minut pred vsako jedjo – to je vse kar ta dieta zahteva od vas!

To ni dieta z zapletenimi pravili, ravno nasprotno. Tako enostavna in hkrati učinkovita je, da je v primerjavi z drugimi dietami prav neverjetna. 30 minut pred vsakim obrokom vzemite Glukomanan – za vse ostalo bo poskrbela ta neverjetna vlaknina. Glukomanan ima na izgubo telesne teže kar trojni učinek:

  • Glukomanan v želodcu veže nase vodo. Zaradi tega poveča svojo prostornino kar za 50-krat. Ko ga vzamemo 30 minut pred jedjo, ustvari občutek sitosti in polnosti želodca – še preden začnemo jesti svoj obrok. Že pred našim obrokom bo želodec poslal možganom signal, da smo siti. Zaradi tega bomo pojedli precej manj, kot običajno. Predvsem pa se ne bomo prenajedali, kot to dostikrat počnemo. To je že prvi razlog, zakaj glukomanan deluje – z obrokom zaužijemo precej manj kalorij, kot običajno.
  • Glukomanan upočasni prehajanje hrane iz želodca naprej v tanko črevo. To ima večkratni vpliv na naše telo. Zaradi tega bomo dlje časa siti, saj bo hrana ostala dlje časa v želodcu. Kot drugo, prebavljena hrana v tankem črevesju počasneje prehaja v krvni obtok. To povzroča manjše skoke krvnega sladkorja in manjši odziv inzulina.
    Veliko študij je potrdilo: če vzamemo glukomanan tik pre dobrokom (30 minut), le ta zmanjša odziv glukoze in inzulina skoraj za polovico. Prav inzulin je glavni krivec, da smo velikokrat takoj po obroku lačni. Več o inzulinu in krvnem sladkorju si lahko preberete tukaj. Glukomaman zmanjša glikemični indeks zaužitega živila.
  • Glukomanan ovira absorbcijo maščob in ogljikovih hidratov. Glukomanan se v stiku z vodo spremeni v gel, ki se razleze po stenah črevesja. Tam ovira vskravanje maščob in ogljikovih hidratov v krvni obtok. To je še en neverjeten učinek glukomanana – še iz tega naslova boste v vaše telo vnesli manj kalorij, kot običajno.

Klinične študije, zaradi katerih je glukomanan postal tako priljubljen

Kar nekaj kliničnih študij pocelem svetu je bilo opravljenih z glukomananom. Dokazale so izjemno lastnost te vlaknine. Oglejmo si dve izmed njih:

1. Klinična študija Dr. Walsh

V tej študiji je sodelovalo 20 žensk s prekomerno telesno težo. njihova telesna teža je buila 20 % nad idealno težo. Pred pričetkom študije so dobile enostavna navodila: v svoji prehrani ne smejo med trajanjem testa spreminjati ničesar. Prav tako niso smele spreminjati navad, povezanih s telesno vadbo.

Študija je trajala 8 tednov. Ženske so razdelili na dve skupini. Prva skupina je prejemala 1 gram glukomamana 3 krat dnevno, medtem ko je druga skupina jedla normalno, samo brez dodatkov glukomanana.

Rezultati po 8 tednih so bili navdušujoči. Udeleženke prve skupine, ki je prejemala glukomanana, so v 8 tednih v povprečju izgubile 2,5 kg. In to kljub temu, da so jedle in se gibale enako kot prej. Udeleženke druge skupine pa so v istem obdoobju 8 tednov v povprečju pridobile 0,7 kg.

2. Klinična študija Dr. Reffo

V tej študiji je sodelovalo 31 posameznikov, ki so imeli povečano telesno težo in povišan krvni tlak. Razdelili so jih v 3 skupine. Prva skupina je bila placebo skupina (ni prejemala glukomanan). Druga skupina je prejemal 3 grame glukomanana dnevno, vendar v svoji prehrani ni spreminjala ničesar. Tretja skupina je prav tako prejemala 3 grame glukomanana dnevno, vendar so v svoji prehrani tudi omejili vnos kalorij.

Rezultati študije. Posamezniki obeh skupin, ki sta prejemali glukomana (druga in tretja skupina), so izgubili telesno težo. Udeleženci druge skupine so v 4 tednih v povprečju izgubili 1,4 kg (jemanja glukomanan brez spremenjene prehrane). Udeleženci tretje skupine pa so ob jemanju glukomanana in dieti z omejenim vnosom kalorij shujšali v povprečju za 2,4 kg v 4 tednih.

Glukomanan je uradno odobren kot pomoč pri hujšanju.
Edini izmed vseh izdelkov za hujšanje!

Prav po zaslugi teh kliničnih študij je glukomanan kot edini izmed vseh izdelkov za hujšanje dočakal uradno odobritev. EFSA (Evropska agencija za varnost hrane) je glukomanan potrdila kot edino prehransko dopolnilo za hujšanje, ki deluje!

Želite hujšati in hkrati jesti isto kot prej?
Glukomanan je edini, ki vam to omogoča!

Čudovita stvar pri glukomananu je, da lahko hujšate tudi ob nespremenjeni prehrani. Tega ne omogoča nobena dieta do sedaj. Naj ponovimo, zakaj je to ob jemanju glukomanana mogoče:

  • 30 minut pred jedjo boste vzeli glukomanan. Zaradi občutka polnosti bo želodec signaliziral možganom, da ste siti. Zaradi tega boste pojedli precej manj. In to pomeni tudi precej manj zaužitih kalorij.
  • Druga izjemna lastnost glukomanana je, da se ob stiku z vodo pretvori v gel, ki se razleze po celem črevesju. tako ovira absorbcijo maščob in ogljikovih hidratov. To pomeni, da se vsa zaužita hrana ne bo absorbirala. Tudi zaradi tega boste zaužili manj kalorij.

V povprečju se zaradi glukomanana na zaužit obrok absorbira 30 % manj kalorij, kot običajno. Na teden povprečna oseba zaužije 21 do 28 obrokov hrane. Z jemanjem glukomanana 30 minut pred obroki se absorbira 30 % manj kalorij. To pomnožite krat 28. To je razlog, zakaj so udeleženci kliničnih študij izgubljali 2,5 kg v 8 tednih (1. študija) ali 1,4 kg v 4 tednih, ne da bi spreminjali način prehrane.

Želite shujšati še več? Omejite število kalorij v prehrani in izguba telesne teže bo še večja!

Rezultati 2. klinične študije kažejo zanimivo primerjavo. Če ste pripravljeni poleg jemanja glukomanana omejiti tudi število kalorij v prehrani, boste namesto 1,4 kg v 4 tednih shujšali 2,4 kg. Seveda je izguba teže odvisna od tega, koliko ste pripravljeni omejiti kalorije in nikakr ni omejena na na 2,4 kg mesečno. Toliko lahko izgubite tidi na teden.

Po zaključku diete boste pridobljeno težo tudi z lahkoto zadržali – tega vam ne omogoča nobena dieta

Največje pomanjkljivosti vseh shujševalnih diet? Ko se končajo, začnemo jesti po starem. Dlje časa, ko smo se odpovedovali jedem, ki jih imamo radi, bolj bomo hrepeneli po njih. Človek res ne more cele mesece stradati in živeti po strogih pravilih. Rojstni dnevi, druženja s prijatelji, košček pice in najljubši sendvič – telo začne zelo hitro nadomeščati izgubljene mesece stradanja. Ste vedeli, da:

98 % ljudi pridobi staro težo najkasneje v 5. letu po koncu diete.

Velika večina od teh mnogo prej, kot v 5 letu. Ali niste naveličani tega? Vsako leto isto – nova dieta, nove tablete za hujšanje, ki obljubljajo hitro rešitev bre mučenja? In vsako leto je težje. Dokler se nekega dne ne sprijaznimo in dokončno vržemo puško v koruzo.

Glukomanan vam omogoča življenje tudi po koncu diete. Včasih grešite v prehrani? Nič hudega. Samo 30 minut pred vašo priljubljeno jedjo vzemite glukomanan in ni vam treba skrbeti, da se boste zredili. Glukomanan bo postal vaš življenski spoptnik. Nikoli več, vam ne bo potrebno skrbeti za telesno težo.

 

Scroll to Top