Dieta z ananasom

Hujšanje z ananasom. Ananas vsebuje dragocen encim bromeliain, ki razgrajuje telesne maščobe.

Dieta z ananasom je lahko zelo učinkovita – potreben je le pravi pristop. Po svoji sestavi ananas vsebuje encime, ki se uspešno borijo proti kopičenju maščob v telesu, pripomorejo k boljšemu delovanju želodca ter blagodejno učinkujejo na črevesje in trebušno slinavko.

Ananas velja za južno sadje z zelo nizko kalorično vrednostjo (tj. okoli 50 kalorij) in visoko vsebnostjo kalija, ki iz telesa pomaga izločati odvečno tekočino. To sadje se ponaša tudi z izredno dragoceno snovjo – encimom bromelainom, ki odlično poskrbi za izgorevanje maščob.

Prvi dnevi ananasove diete – izguba do 4 kg telesne teže!

Na dan (tekom celotnega dneva) morate pojesti dva kilograma ananasa, enkrat dnevno pa je dovoljeno, da pojeste še od 60 do 115 g tunine. V roku dveh do največ treh dni pa morate nato narediti načrt za nadaljevanje. Ljubitelji tega programa prehranjevanja vam zagotavljajo, da boste s pomočjo te diete v dveh ali treh dneh izgubili kar do 4 kilograme vaše telesne teže. Brez dvoma bo temu res tako, saj se bodo iz telesa izločile odvečne tekočine in nekatere druge strupene snovi, ki so se zadrževale v vašem debelem črevesju. Ne glede na to, je treba poudariti, da ima ananas tudi mnogo drugih prednosti, ki lahko pomagajo izločiti maščobo iz našega telesa.

Ananas ima kot sadež številne koristi za telo

Ananas je sadež, ki v svoji notranjosti skriva kopico presenečenj, obenem pa predstavlja tudi izredno koristno »zdravilo« za lajšanje prebavnih težav, artritisa in bolezenskega vnetja sinusov (sinusitisa). Ananasov sok ima antihelmintičen učinek, ki nam pomaga pri odpravljanju vseh črevesnih zajedavcev, zaradi česar naše telo lahko lažje absorbira esencialne hranilne snovi in posledično odpravi telesno maščobo.

Ananas vsebuje encim bromelain

Glavni element v vrednosti ananasa zagotovo predstavlja proteolitični encim, imenovan bromelain. Ta namreč deluje kot »razgrajevalec beljakovin« in tako zagotavlja številne koristi za prebavo, saj telo zaradi slednjega lahko bolj učinkovito prebavi vse beljakovine. Iz tega izhaja, da bo vsaka dieta, ki v svoj jedilnik vključi ananas, pripomogla k temu, da bo posameznik učinkoviteje prejel vse potrebne hranilne snovi. Vsako živilo, ki izboljšuje prebavo, nam bo namreč pomagalo izgubiti odvečno maščobo, kar še zlasti velja za predel okoli pasu.

Poleg že naštetega, bromelain velja tudi za izjemno učinkovito protivnetno sredstvo. Že le polovica skodelice svežega ananasa lahko zmanjša raven bolečine ljudem, ki bolehajo za artritisom. Zaradi občutenja manjše ravni bolečine se bodo takšni ljudje lahko hitreje gibali in ob tem pokurili tudi večje število kalorij.

Ostale koristi za zdravje, ki jih nudi ananas

  • Ananas ni zdrav le zaradi visokih vrednosti vitamina C, temveč tudi zaradi vsebnosti bromelaina, ki zmanjšuje sluz v dihalnem traktu. Če imate prehlad s produktivnim kašljem, vaši dieti dodajte le nekaj ananasa. Ugotovljeno je namreč bilo, da je »adenovirus A36« povezan z debelostjo. To posledično pomeni, da nas bo hrana, ki nam preprečuje okužbo v dihalnem traktu, zaščitila tudi pred samim nastankom debelosti.
  • Ananas je bogat tudi z magnezijem, ki je ključnega pomena za razvoj kosti in močno vezivno tkivo. Skodelica svežega ananasa bo poskrbela za zagotovitev skoraj 75 % dnevno priporočene količine magnezija. Magnezij je še zlasti pomemben oziroma koristen za starejše odrasle, katerih kosti se s starostjo običajno začnejo mehčati. Ta pravzaprav ne pripomore k izgubljanju teže, a kdo si ne bi želel imeti bolj zdravih kosti?
  • Ananas je poznan tudi kot sredstvo, ki preprečuje nastanek krvnih strdkov v nogah. Če se torej odpravljate na daljše potovanje na katerem ste primorani sedeti več kot dve uri skupaj, je koristno, da pred odhodom zaužijete rezino ananasa.
  • Sveže stisnjen ananasov sok velja tudi za staro domače zdravilo proti jutranji slabosti nosečnic. Sok resnično deluje, obenem pa je zdrav tudi za zobe, saj preprečuje razvoj bakterij v plaku.

Uravnotežena dieta z ananasom

Poudariti je potrebno, da je izvajanje neuravnotežene diete z ananasom izredno slaba zamisel. Zaradi tega je potrebno dieto z ananasom prilagoditi tako, da bo najprej izpolnjevala kriterije uravnoteženega obroka. K dieti dodamo hranila, ki so znana po svojih sposobnostih pospeševanja izgube maščobe v telesu.

Upamo, da boste uživali v tem razporedu obrokov. Ker obstaja možnost poškodbe jezika, vam izvajanja diete ne priporočamo več kot tri dni skupaj.

Predstavljamo vam URAVNOTEŽEN PREHRANSKI NAČRT ZA HUJŠANJE Z ANANASOM:

ZJUTRAJ, KO VSTANETE:
• 1 skodelica narezanega ananasa,
• 4 mandlji ali 4 indijski oreščki,

ZAJTRK:
• 180 ml jogurta brez maščobe (z 0 % mlečne maščobe),
• 1 skodelica narezanega ananasa,
• 8 orehovih jedrc (polovic).

MALICA:
• 1 skodelica narezanega ananasa,
• 4 mandlji ali 4 indijski oreščki.

KOSILO:
• 60 g tunine,
• 2 skodelici kuhane ali surove zelenjave,
• ½ srednje velikega avokada ali 2 majhni žlički olivnega olja,
• 1 skodelica narezanega ananasa.

MALICA:
• 1 skodelica narezanega ananasa,
• 4 mandlji ali 4 indijski oreščki.

MALICA:
• 1 skodelica narezanega ananasa,
• 4 mandlji ali 4 indijski oreščki.

VEČERJA:
• 1 skodelica narezanega ananasa,
• 180 ml jogurta brez maščobe (0 % mlečne maščobe),
• 8 orehovih jedrc (polovic).

PRED SPANJEM:
• 1 skodelica narezanega ananasa,
• 4 mandlji ali 4 indijski oreščki.

Različne diete z ananasom

Dieta z ananasom št. 1
Potrebovali boste okoli 2 kilograma ananasa in liter ananasovega soka (brez sladkorja). Ananas narežite na kolobarje in jih razdelite na 4 porcije (zajtrk, kosilo, večerja), ki jih boste pojedli oziroma popili tekom dneva. Pojesti ne smete ničesar drugega. Dieta traja dva (2) dni.

Dieta z ananasom št. 2
Gre za nekoliko milejšo različico zgoraj opisane diete, pri kateri si poleg ananasa in soka, lahko privoščite še 100 gramov skute (brez vsebnosti maščobe), 100 gramov pustega mesa in nekaj rženega kruha. S to dieto v dveh dneh lahko izgubite do 2 kilogramov odvečne teže.

Dieta z ananasom št. 3
Pri tej različici diete je na voljo dodatna sestavina, ki služi kot glavna jed prve diete – kuhan riž brez soli. Po dveh dneh omenjene diete v povprečju »izgine« okrog 3 kilograme telesne teže.

 

Scroll to Top